Авторизация
Меню
Категории
YouTube (1)
абсурдизм (1)
Аида (1)
ангели (1)
Анжелика Рудницкая (1)
Анжеліка Рудницька (10)
Анонс (2)
благодійність (2)
варто пам'ятати (3)
Великдень (2)
Весілля (1)
виставка (2)
від себе (3)
віра (1)
Внимание!!! (3)
Выставка (1)
выходной)) (1)
вышывка (1)
Геній місця (2)
Голодомор (1)
Гончарство (1)
Гроші (3)
да уж... (2)
дата (1)
День міста (2)
Дерево-птах (1)
діти (4)
Етнографія (2)
жіночі головні убори (2)
Заручини (1)
Искусство (2)
Івано-Франківськ (10)
клип (2)
Концерт (1)
корея (1)
куточок душі. (2)
Кутя (1)
Лавра (1)
майстер-клас (3)
Маша Лосева (1)
Мистецтво (4)
Місячне колесо (1)
мова (1)
моє місто (2)
музей Тараса Шевченка (1)
мысли (4)
наблюдения за живой природой) (1)
напівзабуті слова (9)
народження хрестини (1)
народна медицина (1)
Народна творчість) (2)
нарытое в инете (1)
Наша кухня (5)
наша пісня (10)
Наші багатства (6)
Наші міста (5)
Наші таланти (8)
Наші традиції (19)
Новини (2)
новинки (7)
паска (1)
песни (1)
писанки (1)
Подяка (2)
Покутський фестиваль (1)
Политика (1)
Політичне (4)
Польша (1)
Праліс (1)
прапор (1)
Привітання (1)
Продукт (1)
просто так (2)
Радісний дім (1)
радуйся! (1)
РЕВОЛЮЦІЯ (1)
рекорд (1)
різдво (3)
Свята та обряди (5)
Святвечір (1)
Святкуємо. (2)
СВЯТО (2)
сентиментальное (1)
символи (1)
Скрипка (1)
Спорт (1)
Станиславів (6)
Старовинні фото (4)
студенти (1)
Територія (2)
Територія А (2)
трепология (1)
туризм (2)
украина (2)
Україна (3)
українська кухня (1)
Українське Різдво (1)
українські зачіски (1)
фестиваль (3)
флаг (1)
фото (5)
цікаві місця (2)
цілющі трави (2)
чоловічі головні убори (1)
ювілей (1)
юмор (1)


Календарь
 Декабрь 
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Вс
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Среда 31 марта 2010
Сообщение прочтено 15434 раз

Завтра буду пекти паски. Традиційно їх випікають або в Чистий четвер, або у Великодню суботу, але тільки не в Страсну п'ятницю. Спекти звичайний хліб - дуже просто. От Паска - це зовсім інша справа. До неї треба підходити відповідально, не тільки підготувавши якісні продукти, а обов'язково з гарним настроєм та молитвою. Здавна дотримувалися такої традиції - не дозволяли заходити та виходити з хати, особливо впускати в дім сусідів та незнайомців, щоби вони не "кинули лихим оком" на паску і тоді вона не підніметься, як треба. Не можна було голосно говорити, сміятися. Також господиня, яка пекла паску, не мала протягом всього процесу присісти, щоб паска не впала. Ці вірування мають цілком обгрунтовану основу - коливання повітря, протяги справді можуть завадити нормальному підходженні паски.

Старі бабці також по тому, яка вдалася паска, пророкували на весь наступний рік - яким буде урожай, здоров'я та добробут в родині.

Ось кілька рецептів для господиньок, які самі захочуть спекти собі Великодню паску. Яка б вона не вдалася, вона завжди буде набагато смачнішою, ніж готова куплена в магазині. Very Happy


ПАСКА ЗВИЧАЙНА
Просіяти борошно. 300 г борошна заварити гарячим молоком, ретельно розмішати, щоб не було грудочок, і поставити у тепле місце, щоб підійшло. Після того, як тісто добре підійде, додати розтерті яйця, решту борошна і продовжувати місити тісто. Під кінець додати розтоплене масло, цукор, ваніль, шафран.

Підготувати форми, змастивши стінки маслом і притрусивши меленими сухарями. Викласти тісто у форми на половину їх висоти. Форми поставити у тепле місце і, як тільки тісто підійде, обережно поставити у гарячу духовку на 1,5 год.
...
Читать


Комментарии (32)  
Среда 30 декабря 2009
Сообщение прочтено 3622 раз

Маленьке доповнення до поста, написаного тут раніше. Вчора зварила борщ не просто смачний, а ДУЖЕ смачний!
В холодильнику залишилася спинка індика, її додала в борщ. Коли м'ясо було майже готове, додала туди цибулину, порізану картоплю, моркву, спеції. Окремо тушкувала на олії порізаний дрібною соломкою буряк, в стадії напівготовності додала неповну столову ложку муки і дві  вершків, протушила ще пару хвилин і додала в кастрюльку. В самому кінці вкинула  порізану пекінську капусту і зелень.  Смак наздвичайно ніжний. Дуже рекомендую!

 


Категории: Наша кухня    
Комментарии (15)  
Вторник 29 декабря 2009
Сообщение прочтено 20747 раз


Східна кухня зараз є досить популярною на Україні. Гадаю, що не помиляюся, коли скажу, що їх скуштував кожен третій. Проте неможливо уявити святковий стіл, принаймні на Прикарпатті, без коронної страви - голубців. Вони найкраще смакують з холодцем та цвітлями - гострий соус з друбно потертого буряка, хріну, приправленого сіллю, цукром та оцтом. Він допомагає краще засвоїти святкову, важку для шлунка їжу.

Існує багато інтерпретацій приготування голубців.

Голубці у виноградному листі - долма.

Голубці з бурякового листу та щевелю.

Голубці пісні: з картоплею, гречкою, морквою з часником та бринзою,  з квашеної капусти та буженим м’ясцем.

Для дітей -- солодкі голубці: варену квасолю протерти, додати подрібнений сир, пасеровану цибулю з морквою, заправити пряними травами. На підготовлені листки капусти кладуть начинку, загортають, надаючи форму циліндра. Голубці заливають окропом, як зваряться, додають сметани й тушкують з 10 хвилин у духовці”.

Голубці розміром з мізинець, “на один укус” - найсмачніші.

Голубці з каші.

У традиційних -- половина рису, решта м'ясо з овочами. А гуцульські – з кукурудзяної крупи. Роблять голубці з ячнівки, перловки та з ріпою (картоплею – закарпатською). Для начинки бульбу натирають на тертці, відтискають, додають пасеровану цибулю, яйця, сіль, перець і перемішують. Добре  смакують голубці з грибами та шкварками.

А голубці по-угорські – з копченим м’ясом та паприкою у квашеній капусті, можна споживати гарячими й холодними.

Є голубці з кропиви, хрону, кольрабі”.

А голубці з бринзою -- стали справжньою візиткою України, й не лише серед гурманів

Голубці з солодкої капусти із сметаною

на фото - голубці по-гуцульськи з квашених листків капусти.

Цвітлі

Інформація частково взята тут


Категории: Наша кухня    
Комментарии (54)  
Пятница 27 ноября 2009
Сообщение прочтено 19894 раз

Про борщ сказано практично все. Його можна назвати кулінарною візитною карткою України. Мало чи не кожен гість країни прагне скуштувати цього знаменитого борщу.

От тільки подумати, понад 300 років на нашій землі готують борщі. Так що шана нашим предкам за те, що вони дійшли до такого дива кулінарного мистецтва, яким ми насолоджуємось і в наш час.

У кожної господині є свій рецепт борщу. Проте він не сильно відрізняється від класичного рецепту, де кожен інгредієнт є невід'ємною частиною страви. Різниця тільки в самому процесі приготування і додаванні різноманітних спецій.

Я дуже люблю борщ з м'ясом та квасолею, цей борщ для мене є найбільш справжнім))




БОРЩ УКРАЇНСЬКИЙ З М'ЯСОМ
    Дрібно нарубані миті кістки варять 3— 4 години, додають м'ясо і варять до готовності. Зварене м'ясо нарізують порціями, а бульйон цідять.

    Обчищені і промиті буряки шаткують соломкою, солять, збризкують оцтом. змішують, кладуть у каструлю, додають жир, зібраний з відвару, томат, цукор і тушкують до півготовності. Цибулю. очищені і обмиті корені моркви та петрушки шаткують соломкою і злегка обсмажують на маслі.

     У проціджений бульйон кладуть нарізану частками картоплю, доводять до кипіння, додають нарізану кубиками свіжу капусту і варять 10—15 хвилин. Потім в бульйон кладуть тушковані буряки, злегка підсмажені разом з цибулею корені, нарізані свіжі помідори, чорний і запашний перець, лавровий лист і підсмажене, розведене відваром, борошно.
...
Читать


Категории: Наша кухня    
Комментарии (137)  
Четверг 26 ноября 2009
Сообщение прочтено 23365 раз

Цим постом розпочинаю серію розповідей про українську кухню. Говорити насправді є про що, тому що наша кухня надвичайно різноманітна та цікава, і що головне - доступна.

Щодо вареників, чи як у нас на Прикарпатті їх називають - пироги, то мені доводилось готувати і куштувати вареники з картоплі, домашнього сиру, грибів, маку, квасолі, полуниць, чорниць та вишні. Рецептів начинки цієї страви є досить багато. Кожна господиня може з легкістю їх приготувати. І що цікаво, приготовані по одному і тому ж рецепту вареники у кожної господині виходять по різному. Та найулюбленішими для нас завжди залишатимуться мамині та бабусині традиційні недільні вареники...




 

 

     Вареники — одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно. Борошняна начинка була типовою для Полтавщини та Південної Чернігівщини. Для цього підсмажували сало, доки воно не перетворювалось на суху жовту шкварку, і у киплячий смалець, розмішуючи, додавали борошно.

...
Читать


Категории: Наша кухня    
Настроение у меня: довольное   
Комментарии (111)