Авторизация
Меню

Календарь
 Декабрь 
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Вс
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Пляцок ОРХИДЕЯ
tgkh | 2015-11-09 12:37:54
Сообщение прочтено 2435 раз

Пляцок ОРХИДЕЯ



Тісто:
3 яйця
1 скл. цукру
1 ч.л. амоняку загасити сметаною
3 ст.л. какао
2 скл. борошна
1 ч.л. соди, загашеної оцтом (або 2 ч.л. розпушувачу)
2 ст.л. олії
щипка солі

Яйця збиваємо, додаємо цукор, олію, збиваємо, поступово додаючи решту інгредієнтів. Тісто має вийти консистенції густої сметани. Спекти з цього 2 коржі або один великий і розрізати на два.

Безе:
4 білки
1 скл. цукру
100 г кокосової стружки
½ скл. підсмажених посічених горіхів

Збити білки, поступово додати цукор. Коли все добре зіб’ється, додати кокосову стружку і горіхи, акуратно перемішати. Сушити при мінімальній температурі, щоб стало тверде. Для пляцка треба зробити два таких безе.

Крем
4 жовтки
1 скл. цукру
250 г молока
800 г масла
4 подвійні штуки зефіру (великі)
300 г мармеладу

Жовтки збити з цукром, молоко довести до кипіння і влити, помішуючи, до жовтків. Масу поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння, мішати, щоб не пригоріло. Охолодити масу до кімнатної температури. Масло кімнатної температури збити і по одній ложці додавати до нього масу.

Зефір і мармелад порізати поздовж. Шматки зефіру мають бути в районі 1 см товщиною, а мармеладки – по півсантиметра.

Збираємо пляцок в такому порядку:

1й темний корж
крем
шар зефіру
крем
1 безе
крем
2 безе
крем
тонкий шар мармеладу
крем
2й темний корж

Перемазувати пляцок потрібно мінімум за добу до споживання, щоб він добре пройшовся кремом.


Стакан 250 г
Зефір самий звичайний – рожевий і білий, розважний. І мармелад – який є
Треба класти і амоняк, і соду
Пляцок розрахований на велику форму. 25 на 36 см (думаю, можна до 30 на 40 см). Якщо без какао, то може краще взяти інший рецепт коржів – наприклад, звичайний бісквіт, або горіховий. Та на смак, звісно, буде інакше.
4 білки на 1 безе. Тобто, разом потрібно 8 білків.
Стандартно в безе використовуються грецькі горіхи. Колись робила і з арахісом – теж може бути. Просто смак буде інакший.
Шар безе не тоненький, але й не дуже високий.
Форма застелюється пергаментом

Катрусина кухня


Это сообщение написано также в: tgkh (0 комментариев)