Авторизация
Меню

Календарь
 Декабрь 
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Вс
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Пляцок ЛЮСЯ
tgkh | 2015-11-10 12:26:30
Сообщение прочтено 858 раз

Пляцок ЛЮСЯ

 

  • 1 п. маргарину чи масла (250 г)
  • 1 скл.цукру
  • 1 скл. сметани
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. амонію
  • 600 г борошна


Борошно змішати з розпушувачами, розтерти з маргарином, додати цукор і сметану і замісити м'яке тісто, як на вареники.
Розділити на 6 частин, поставити в холодильник на 1 год.



Начинка 1:
1 скл. маку запарити окропом, перетерти
1 яйце збити з 0.5 скл. цукру, додати 2 ст.л. мелених сухарів, 1/3 скл.порізаних горіхів, 1 ч.л. розпушувача, перемішати.
Одну частину тіста розкатати, викласти в вистелену пергаментом форму для випікання, зробити невеликі бортики, викласти начинку, накрити другою частиною тіста. Нічого страшного як трохи порветься.




Начинка 2:
0.5 кг яблук почистити, порізати плястерками, додати 0.5 скл. цукру,мелену корицю, 1/3 скл. горіхів, перемішати, викласти на тісто, накрити другою частиною тіста.

 

Начинка 3:
0.5 л банка консервованих вишень (можна замінити яким-небудь повидлом), 1/3 скл. горіхів, можна додати родзинок, перемішати, викласти на тісто і накрити другою частиною тіста.



Форма розміром 21х26 см ( може бути трохи менша).Випекти коржі в гарячій духовці при t 180C 40-45 хв. Охолодити.



Перекласти коржі кремом. Крем може бути будь-який ваш улюблений. В мене був такий:
400 г м'якого масла збити, додати 1 скл. сиропу від Шарлоту, 0.5 банки згущеного молока та 0.5 філіжанки завареної міцної кави, збити до однорідної маси.
Ще мені смакує з кремом масло+згущене молоко "Іриска"

 

источник


Это сообщение написано также в: tgkh (0 комментариев)