П'яна вишня
Для коричневих коржів:
3 яйця
1 скл. цукру
150 г масла
3 ст. л. какао
3 ст. л. сметани
1 ч. л. соди (з оцтом)
2 скл. борошна
Бісквіт:
5 яєць
1 скл. цукру
1 скл. борошна
на кінчику ножа амонію
Крем:
1 б. вар. згущеного молока
600 г масла
1-2 ст. л. коньяку
0,5 л вишень мочених у кон'яку
Шоколадна помадка:
100 г шоколаду
40-50 г масла
Коричневі коржі:
Яйця збити з цукром,додати м'ке масло,сметану,какао,соду з оцтом,борошно. Пекти 2 коржі.
Бісквіт:
Білки збити з цукром,додати по одному жовтки,борошно і чуть амонію.Спекти корж.
Крем:
Масло добре збити,додаючи по ложці згущене молоко,коньяк.
Шоколадна помадка:
Шоколад розтопити на водяній бані,додати масло,розмішати.
Перемащувати так:
Коричневі коржі трошки зволожити солодкою кавою.
Крем умовно розділити на дві частини.
Один коричневий корж намастити половиною крему,залити шоколадною помадкою.Поставити трошки в холодильник,щоб шоколад застиг.
До другої половини крему додати порізаний кубиками бісквіт і вишню. Перемішати.Викласти цю масу на другий коричневий корж.
Акуратно два коржі з'єднати.Верх залити шоколадом.
цитата Galina_Nedomirko_