<МЕТА> - Украина | Блоги | Українська
<META> - Украина
Интернет
Реестр
Новости
Рефераты
Товары
Блоги
искать в блоге Атеїзм искать в постах/комментариях пользователя
Авторизация
Логин:
Пароль:
 
#

Календарь

 Апрель 
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Вс
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
#

Записи

Суббота 21 марта 2020
Сообщение прочтено 47 раз
Agnostic | 2020-03-21 10:01:44

Спочатку коротеньке пояснення для тих, хто не в курсі. Християнська Біблія складається зі Старого і Нового заповіту. Юдейське священне писання називається Танах. Це те саме, що й християнський Старий Заповіт. Починається Танах з п'яти книг, які нібито були написані Мойсеєм під диктовку бога. Це п'ятикнижжя в юдаїзмі називається Тора. Новий Заповіт писали учні Ісуса, якого юдеї вважають лжепророком. Відповідно, цю книгу юдеї не визнають. Навіть сама назва “Новий Заповіт” дає нам зрозуміти, що Ісус був тим, хто змінив заповіді Тори. А я нагадаю, що Ісус був юдеєм. Він визнавав Мойсея як пророка. А тепер давайте прочитаємо, чи допускав сам Мойсей, що Тору може хтось змінити:
Кожне слово, що я наказую його вам, будете додержувати і виконувати, не додаси до нього, і не відіймеш від нього. Якщо повстане серед тебе пророк або сновидець, і дасть тобі ознаку або чудо, і збудеться та ознака й те чудо, що сказав він тобі, до того говорячи: Ходімо ж за іншими богами, яких ти не знав, і будемо їм служити, то не слухайся слів того пророка або того сновидця, бо цим Господь, Бог ваш, випробовує вас, щоб пізнати, чи ви любите Господа, Бога вашого, усім своїм серцем і всією своєю душею. За Господом, Богом вашим, будете ходити, і Його будете боятися, і заповіді його будете виконувати, і голосу Його будете слухатися, і Йому будете служити, і до Нього будете линути. А пророк той або той сновидець нехай буде забитий, бо намовляв на відступство від Господа, Бога вашого, що вивів вас із єгипетського краю й викупив вас з дому рабства, щоб звести тебе з дороги, що наказав тобі Господь, Бог твій, ходити нею; і вигубиш зло з-посеред себе. (Второзаконня 13:1)

Навіть якщо ви віруючий, задайте собі декілька логічних питань:
Чи може бог скасувати заповіді, які діяли півтори тисячі років, і за порушення яких карав смертю? (Числа 15:32)
Чи буде він посилати того, хто від його імені буде скасовувати навіть ті заповіді, які сам бог назвав вічними? (Вихід 31:16)
В чому провина тих юдеїв, які вимагали стратити Ісуса, якщо вони всього лише виконали заповіді Тори ?
І взагалі, якщо ви не єврей, навіщо вам релігія, яку придумали євреї виключно для себе?

Воскресенье 15 марта 2020
Сообщение прочтено 54 раз
Agnostic | 2020-03-15 13:34:43

Прочитав усі 613 заповідей Тори. Моя психіка тепер потребує відновлення. Зробив для вас невеличку підбірку маразмів:
Проломити віслюку голову, якщо господар відмовився його викупити - Шмот 34:20
Зламати шию корові, якщо в полі знайшли труп, і невідомо хто його вбив - Дварим 21:1
Перевіряти сарану на кошерність - Ваїкра 11:21
Забити камінням невірну дружину та її коханця - Дварим 22:23
Не бути з юних років ненажерою і п'яницею - Дварим 21:19 (на перший погляд це хороша заповідь, але є один нюанс, алкоголіка пропонують не лікувати, а на смерть забити камінням)
Гвалтівник зобов'язаний одружитися зі своєю жертвою - Дварим 22:28
Якщо сподобалася полонена жінка, то дати їй місяць, щоб оплакала своїх вбитих родичів, а потім одружитися з нею - Дварим 21:10
Кастрат не може увійти в суспільство Єгови - Дварим 23:2 (це трактують як заборону кастрованим чоловікам вступати в інтимну близькість з єврейками)
Ще там про те, які народи треба знищити, як поводитися з рабами, якими способами страчувати людей за різні гріхи. Повний набір божої “милості”. Християни, ви не думайте, що вашої віри це не стосується, всю цю маячню придумав татусь вашого Ісуса.

Среда 4 марта 2020
Сообщение прочтено 117 раз
Agnostic | 2020-03-04 10:58:43

Навіть цих двох епізодів достатньо, щоб охарактеризувати Ісуса як брудного, хамовитого і безграмотного.
Від Марка 7:1
І зібрались до Нього фарисеї та деякі з книжників, які прибули із Єрусалиму, і побачили, що деякі з учнів Його їли хліб руками нечистими, цебто невмитими. Бо фарисеї й усі юдеї, зберігаючи передання старших, не їдять, як старанно не вимиють рук; а вернувшися з ринку, вони не їдять, поки не вмиються. Багато є й іншого, що вони прийняли, щоб додержувати: миття чаш, і глеків, і мідяного посуду. І запитали Його фарисеї та книжники: Чому учні Твої не живуть за переданням старших, але хліб споживають руками нечистими? (Той у відповідь обізвав їх лицемірами і почав цитувати Ісаю та Мойсея. Потім почав пояснювати, чому брудна їжа не шкодить людині) Хіба ж не розумієте ви, що все те, що входить іззовні в людину, не може опоганити її? Бо не входить до серця йому, але до живота, і виходить назовні, очищуючи всяку їжу.
Від Луки 11:37
Коли Він говорив, то один фарисей став благати Його пообідати в нього. Він же прийшов та й сів при столі. Фарисей же, побачивши це, здивувався, що перед обідом Він перш не обмився. Господь же промовив до нього: Тепер ви, фарисеї, он чистите зовнішність кухля та миски, а ваше нутро повне здирства та кривди! Нерозумні, чи ж Той, Хто створив оте зовнішнє, не створив Він і внутрішнє? Тож милостиню подавайте з унутрішнього, і ось все буде вам чисте. (Потім почав напружувати книжників і фарисеїв своїми безглуздими притчами).
Цікаво, скільки послідовників Ісуса розповсюджували інфекційні хвороби, бо не мили руки, беручи приклад з “сина божого” ?

Суббота 8 февраля 2020
Сообщение прочтено 13 раз
Agnostic | 2020-02-08 14:56:01

Ісус казав, що якщо мати віру хоча б з гірчичне зернятко, то можна гори рухати. Сучасні священники своєю вірою навіть пластиковий стаканчик не зрушать. Ісус казав, що священники будуть зцілювати людей, а вони навчилися тільки брати гроші за безрезультатні молитви. Ісус казав, що його ім'ям будуть виганяти демонів, а натомість породив армію шарлатанів-екзорцистів, які лише заважають психіатрам лікувати шизофренію. Ісус казав, що віруючим не нашкодять отруйні змії і навіть випита отрута, але ті, хто намагався виконати цей трюк, опинилися або в лікарні, або в могилі.

Четверг 30 января 2020
Сообщение прочтено 58 раз
Agnostic | 2020-01-30 16:57:09

Знаєте, що це за чувак, і чому у нього ніж в руці? Це святий біблійний пророк Ілля. Його “подвиг” полягає в тому, що він зарізав 850 людей, які поклонялися не його богу (1 царів 18:40). Є версія, що саме цим персонажем надихався засновник іспанської інквізиції Томас де Торквемада, який спалив живцем майже 9000 людей і піддав тортурам 27000 чоловік.




Понедельник 27 января 2020
Сообщение прочтено 184 раз
Agnostic | 2020-01-27 16:41:11

Едвард Уайтман - останній єретик в історії Англії, який був спалений живцем у 1612 році. Мається на увазі лише спосіб покарання, бо єретиків ще років двісті переслідували. Їх саджали у тюрми, або страчували більш гуманно. Уайтман вірив в бога, але не визнавав святу трійцю, Ісуса вважав безгрішною, але звичайною людиною, а хрещення дітей називав огидним ритуалом.
Останньою відомою жертвою інквізиції був іспанський шкільний вчитель Каетано Ріполь. Він також вірив в бога, але не вважав себе католиком. Відмовляв своїх учнів ходити в церкву, сповідуватися і причащатися. Його повісили у 1826 році.
Зараз важко уявити, що Європа була настільки дикою всього лише декілька сотень років назад. А тепер уявіть, які дикуни писали біблію тисячі років назад.

Суббота 25 января 2020
Сообщение прочтено 228 раз
Agnostic | 2020-01-25 09:38:40

Що таке душа і як ми її собі уявляємо? Вікіпедія називає душею безсмертну субстанцію, нематеріальну сутність, в якій виражена божественна природа і особистість людини, вона дає здатність до відчуття, мислення, свідомості, почуттів і волі. Але всі ми знаємо, що особистість людини може змінюватися в результаті сильних травм голови або хірургічних операцій, якщо будуть пошкоджені певні ділянки мозку. Яким чином можна фізично пошкодити безсмертну і нематеріальну душу? Подобається вам це чи ні, але душа — це біологічні процеси у мозку людини. Помирає мозок, помирає і душа.

Пятница 17 января 2020
Сообщение прочтено 180 раз
Agnostic | 2020-01-17 17:39:57

Люди придумали бога, придумали рай і пекло, придумали гріхи, які не дозволяють потрапити до раю. Чому така концепція є абсурдною, навіть якби бог існував? Наприклад, коли нам треба визначити, який бігун є найшвидшим, ми ставимо всіх спортсменів на одну лінію, вони всі стартують одночасно, фініш для всіх на однаковій відстані. Тобто, ми створюємо максимально однакові умови для всіх спортсменів. І це єдиний спосіб визначити найкращого. А як же визначити безгрішну людину, якщо всі люди з самого народження перебувають в абсолютно нерівних умовах? Хтось народжується в багатстві, а хтось в бідності. Хтось народжується в хорошій родині, а когось віддають в дитячий будинок. Один за все життя хіба що вітрянкою хворів, а інший все життя страждає від болісних хвороб. Коли вихований в інтернаті підліток краде або грабує, то не факт, що мамин синочок не робив би те саме, якби був на його місці. Коли людина не витримує болісних мук від хвороби, та скоює гріховне з релігійної точки зору самогубство, то не факт, що здорова людина на його місці не зробила би те саме. Людину, як особистість, найбільш сильно формує її оточення, а також умови, в яких вона жила. А це якраз те, що ніхто з нас при народженні не обирає. Який з цього можна зробити висновок? А дуже простий: людство придумало рай не для хороших людей, а для везучих.

Пятница 22 ноября 2019
Сообщение прочтено 23 раз
Agnostic | 2019-11-22 20:03:09

Більшість тих, хто називає себе християнами, або не читали біблію взагалі, або читали тільки Новий Заповіт. Дійсно, навіщо напружуватися і читати щось старе і незрозуміле, а тим паче коли воно вже не діє. Почнемо з того, що “християнський” Старий Заповіт насправді є юдейським Танахом. Там тільки заголовки і розділи відрізняються. Так звані “християнські” 10 заповідей насправді є юдейськими, бо вони давалися Мойсеєм, а не Ісусом. Сам Ісус був юдеєм. Він ходив в синагоги і визнавав юдейських пророків. Від Луки 24:44 Потрібно, щоб виконалось усе, що про Мене в Законі Мойсеєвім, та в Пророків, і в Псалмах написане (так, це той самий Мойсей, що наказував тисячами вбивати і гвалтувати жінок та дітей). Від Івана 8:58 Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є (так, це той самий Авраам, який підробляв сутенером і хотів зарізати власного сина). Тобто Ісус — це звичайний юдейський сепаратист, який намагався довести юдеям, що він був напророчений у Танаху.
Якщо ви християнин, то ви автоматично юдей-плоскоземельник. Якщо вам показують рештки динозаврів, або рештки древніх людей, то вас просто дурять, адже землі 6 000 років. Ніхто не жив в печерах і не полював на мамонтів. У Адама і Єви були важливіші справи, адже треба було розмножуватися, та ще й старатися робити це так креативно, щоб люди були різних кольорів і розмовляли на різних мовах. Кожен раз, коли ви бачите якусь тваринку, букашку чи таракашку, то знайте, вона врятована завдяки безрозмірному ковчегу Ноя. Особисто в мене до цього персонажа тільки одне питання - навіщо він взяв на ковчег тих двох клятих комарів?

Поиск:
ИнформацияОбщениеБизнесДосуг
добавить сайт | реклама на портале | контекстная реклама | контакты Copyright © 1998-2010 <META> Все права защищены