Авторизация
Меню

Календарь
 Июль 
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Вс
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


ИЗ ПОДШИВКИ ГАЗЕТЫ "БукМекер" - БЛЮДА В УСЛОВИЯХ ЭКОНОМИЧЕСКОГО КРИЗИСА
berkutu | 2009-03-16 17:23:55
Сообщение прочтено 2297 раз

 

 

 

ТАЄМНИЦІ КУХНІ



З огляду на велику зацікавленість населення проблемою харчування, пропоную альтернативну кухню, яка може допомогти вижити в умовах всесвітньої економічної кризи. Оригінальні тексти рецептів було розміщено у газеті «Букмекер» № 20 ст. 3 (1996 р.).

до редакції «Букмекера» дуже часто надходять листи з проханнями, аби ми розповіли – що таке російські «щучі» і на що воно схоже. Одразу попередимо читачів, що в українській мові, не зважаючи на те, що народних пісень в ній більше, аніж в російській – слів (понад 200 тисяч), ми не знайшли гідного вислову для визначення цього, так би мовити, «продукту харчування». Скажемо лише, що на борщ це аж ніяк не схоже. Втім, редакції вдалося дістати оригінальну рецептуру «щьчей». Тепер кожний, хто схоче, може поласувати шедевром кухні наших «старших братів», який готують для них наші «старші сестри».


- Для «щьчей» знайдіть якнайбільш смердючу квашену капусту. Не промиваючи, покладіть її до казана, залийте свіжою холодною болотяною водою і поставте у духовку на повільний вогонь. Через три години додайте сіль за смаком, а ще через годину ваші «щучі» мають бути готові. 
- На 500г кислої капусти – 3 літри води, ст..л. солі.
Сноби можуть додати на другій годині кипіння 1 лавровий листок, 25 г картоплі, 200 г рєпи та ялинкову шишку.


Після оприлюднення рецепту «щьчей», редакція одержала купу листів, в яких читачі, що ризикнули спробувати цю страву та залишились живими, просять надрукувати засіб приготування квасу та каші – мабуть, для повноти відчуття московської системи харчування.

Приводимо оригінальній рецепт за рукописом XVI ст.. під назвою «Скаска о фкуснай і здаровай пищьче»:


- На ведро колодезной (лучше кисловатой болотной) воды взять три фунта огрызков чернаго кислаго хлеба, добавить туда два золотника толченых рыжих тараканоф и поставить все это на неделю в теплом и мокром месте. На четвертый день всыпать в бадью 48 живых рыжих тараканоф и 21 чернаго, умертвить их путем обезглавливания непосредственно в жидкости и выставить бадью на солнце. На шестой день всыпать зело усердно размолотый большой мухомор и снова занести бадью в избу. На восьмой день квас можно смело употреблять в пищу.


- Каша готовится так: в холодную воду (четверть ведра) засыпается овсяная крупа (1 фунт и все это ставится на медленный огонь. Через два часа надо добавить соль по вкусу, и парить около огня еще четыре часа. Перед подачей к столу чугунок на один час старательно обмотать портянкою али онучею, и подавать обмотанным.

Редакція попереджає, що не несе відповідальності за можливі негативні наслідки вживання вище приведених блюд!!!


Категории: антихавчик    
Для того, что бы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться или зайти под своим именем
Комментарии RSS :

Yevgeniia | 18.03.2009 19:02 | [Ссылка]

Да, покуштувати мені такого явно не кортить, все-таки бажання жити ще не зникло. Але як тільки зміню свою думку по поводу останнього, то вже знатиму спосіб - відразу згадаю про ці рецептики. Приємного апетиту!!! Very Happy

berkutu | 18.03.2009 19:13 | [Ссылка]

а хтось таке кожного дня жере...

Yevgeniia | 18.03.2009 19:23 | [Ссылка]

Про це страшно навіть подумати.Sad

berkutu | 18.03.2009 19:27 |  мої полтавські друзі, коли прочитали, теж жахалися... | [Ссылка]

Yevgeniia | 18.03.2009 19:30 | Полтавські? Цікаво, я сама із Полтавської області, | [Ссылка]

berkutu | 18.03.2009 19:37 | та вони і зараз у полтаві. вірніше, якщо вже правдивіше | [Ссылка]