Авторизация
Меню

Календарь
 Сентябрь 
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Вс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


квас... НЕ ТАРАС =)
ASTARTE | 2015-06-25 15:30:48
Сообщение прочтено 1239 раз

заработалась..

сделаю..
пере.. КВАС :)
За этим рецептом сделала домашний квас:
примечание* 
со вторичной закваски квас вкуснее.
сахара положила больше
и потом тоже еще по вкусу подслащала
потому что с каждым днем он становился менее сладким ...
брала украинский хлеб
дрожжи так быстро и сильно бродили, пока вода остывала, что пришлось отливать ... uhmylka
МНЕ ОЧЕНЬ ПОНРАВИЛСЯ! 
вот что значит свой* 
Приятного drunk !!!

Категории: вкусно  | себе  | квас    
Слушаю музыку: Chris Isaak – Wicked Game
Для того, что бы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться или зайти под своим именем
Комментарии RSS :


Сирівець — хлібний квас, традиційно поширений напій, відомий ще з часів Київської Русі. Вже тоді розрізняли кваси черстві (свіжі) та викислі. У XVIII—XX ст. сирівець виготовляли у такий спосіб. Підсмажений житній хліб заливали окропом, охолоджували до кімнатної температури, додавали шматок хлібної розчини або дріжджі, накривали й лишали на кілька днів у теплому місці, стежачи, щоб квас не перекисав. Перед вживанням сирівець відціджували. Готовий напій розливали у пляшки, закорковували й зберігали у льосі. Деякі господині заміняли розчину запареним і охолодженим хмелем.

Більш давній спосіб приготування сирівця був такий. Житнє, ячмінне, вівсяне підсмажене зерно або солод додавали у діжку з запареними сухарями. Квас мав червонуватий колір і кисло-солодкий смак. Цей спосіб приготування ще й досі зустрічається подекуди на Полтавщині, Чернігівщині, Київщині. На Катеринославщині, Херсонщині до квасу клалималаїна розчині з пшоняної чи кукурудзяної муки. Сиріівець готували без цукру, але пасічники додавали для смаку шматок медового стільника.

Споживали сирівець протягом усього року, але найбільше — навесні та влітку, коли з нього робили холодник, і заправляли ним зелений борщ. Сирівець і нині є популярним народним напоєм.



Даже не знаю, но у меня квас почему-то ассоциируется именно с овсом!  А все остальное это как бы вкусовая добавка, что ли, или как альтернатива?  Вот смотрите:  к примеру, дратву кукурузы, (ее же муку, манку, или подобное ячменное, и даже гороховое), совершенно точно, что рекомендуется микробиологами добавлять лишь как важный источник полезных микроэлементов, помогающий дрожжам стать более жизнеспособными, и, следовательно, качественно переработать вытяжку из основных ингридиентов для получения наилучших вкусовых качеств напитка...   Но если уж совсем по правде признаться - то сам ни разу даже и не пробовал его делать, а умничаю, так же, как и все остальные, просто такSmile 



а где комментарииShockedShockedShocked?


evanix | 28.06.2015 01:22 [Комментарий скрыт]

ASTARTE | 28.06.2015 09:37 [Комментарий скрыт]

evanix | 28.06.2015 22:55 [Комментарий скрыт]


Дякую!   Хай йому!, це ж треба?,  мало не відповів: "Смерть ворогам!"Shocked   І оце ж ба-но, як ковбасить?  А то всьо лише ж три з половиною дні витримки отого квасу!  А шо ж воно далі буде?  А якшо його трішечки ще й вигнати на ректифікаційній колонці?  То ж мабуть взагалі вийде золоте безакцизне дно?  Як гадаєте, можна з його щось потужне вчинити? Embarassed Smile



воно то можна. тільки час і бажання і установка потрібні. 

а мені і так смачно. і більшого не потрібно :)



для смаку - так, більшого і не потрібно, а для натхнення?  Мартіні???ShockedSmile   А гарні колонки і справді коштовна річ, але ж людям не завжди потрібна цілюща якість вироба, вони підчас бувають згодні і на більш-меншу, тобто навіть і на звичайний одноразовий зміючий перегін...Smile