Авторизація
Меню

Календар
 Травень 
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
 
 
 
 
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


квас... НЕ ТАРАС =)
ASTARTE | 2015-06-25 15:30:48
Повідомлення прочитано 1111 раз

заработалась..

сделаю..
пере.. КВАС :)
За этим рецептом сделала домашний квас:
примечание* 
со вторичной закваски квас вкуснее.
сахара положила больше
и потом тоже еще по вкусу подслащала
потому что с каждым днем он становился менее сладким ...
брала украинский хлеб
дрожжи так быстро и сильно бродили, пока вода остывала, что пришлось отливать ... uhmylka
МНЕ ОЧЕНЬ ПОНРАВИЛСЯ! 
вот что значит свой* 
Приятного drunk !!!

Категорії: вкусно  | себе  | квас    
Слухаю музику: Chris Isaak – Wicked Game
Для того щоб додати коментар, Вам треба зареєструватися або зайти під своїм ім’ям
Коментарі RSS :

medels | 25.06.2015 15:43 | [Посилання]

а я в пост в основном квас квашу. Ну чтоб всякие окрошки постные делать. Пробовала и из хлеба, и из специального сухого кваса. В "Кулиничах" покупала и по их рецепту готовила. Гораздо вкуснее , чем просто хлебный. И выглядит как тот, который на верхней картинке...а не ота мутная жидкость в банке.Laughing

http://www.kulinichi.com/produkcziya/konditerskie-izdeliya/izdeliya-suxarnyie/kvas_suhoy_hlebniy_domashniy.html

А , и готовится он быстрее- одну ночь.


ASTARTE | 25.06.2015 16:03 | [Посилання]

СпасибоVery Happy!
я специально...!!! хлебный квасила.
не читала, что там за состав в закваске...
хотя у нас по закому можно и не всё писать...
а ради интереса попробую и уже с готовой закваской
пс: окрошку люблю с сыроваткой или кефиромМММмм ))) 

medels | 25.06.2015 16:06 | [Посилання]

окрошка на сыворотке- не постная окрошка, а на квасе....сама понимаешь.


ASTARTE | 25.06.2015 16:21 | [Посилання]

 

мне тут поделятся .. на солоде..квас.. поделюсь Cool


medels | 25.06.2015 16:30 | кстати может сегодня попробую ось цэ: Свекольный квас | [Посилання]

ASTARTE | 25.06.2015 16:38 | да.. свекла еще осталась ))) | [Посилання]

odiniznashih | 25.06.2015 16:26 | [Посилання]

Хлеб надо не подрумянивать, а поджаривать до коричневого цвета в духовке и можно несколько щепоток сахара посыпать для карамелизации. После  этого запарить под крышкой кипятком на часок.

И бродить он должен не более 8 часов, иначе перебраживает. В холодильнике после того как отстоится будет такой как на верхней картинке. 

У нас целое лето не выбывает в холодильнике.


ASTARTE | 25.06.2015 16:40 | [Посилання]

поджарилаCool. да-да Cool

там видно(в кастрюле) 

 

дякую! за советьі!!!! Razz


Schetcheg | 25.06.2015 17:48 | [Посилання]

- Сиривэць . )))


ASTARTE | 25.06.2015 18:35 | [Посилання]

ухты! Хлібний квас на Україні називають Сирівець! Wink


Schetcheg | 25.06.2015 18:08 | [Посилання]

Эгэ ж - рыцэпта згадав - накрышыты , кращэ у трьохлитрову банку , буряку , та залыты його , охолоджэною , кыпъячэною водою . У таку спэку як зараз , за дви добы заховаты до холодильныку и як охолонэ пыты прямо из банкы , що бы газ нэ выйшов . )))


ASTARTE | 25.06.2015 18:36 | [Посилання]

шо серйозно ? ! Cool


Schetcheg | 26.06.2015 00:01 | [Посилання]

Так . )


ASTARTE | 25.06.2015 18:48 | [Посилання]

Сирівець — хлібний квас, традиційно поширений напій, відомий ще з часів Київської Русі. Вже тоді розрізняли кваси черстві (свіжі) та викислі. У XVIII—XX ст. сирівець виготовляли у такий спосіб. Підсмажений житній хліб заливали окропом, охолоджували до кімнатної температури, додавали шматок хлібної розчини або дріжджі, накривали й лишали на кілька днів у теплому місці, стежачи, щоб квас не перекисав. Перед вживанням сирівець відціджували. Готовий напій розливали у пляшки, закорковували й зберігали у льосі. Деякі господині заміняли розчину запареним і охолодженим хмелем.

Більш давній спосіб приготування сирівця був такий. Житнє, ячмінне, вівсяне підсмажене зерно або солод додавали у діжку з запареними сухарями. Квас мав червонуватий колір і кисло-солодкий смак. Цей спосіб приготування ще й досі зустрічається подекуди на Полтавщині, Чернігівщині, Київщині. На Катеринославщині, Херсонщині до квасу клалималаїна розчині з пшоняної чи кукурудзяної муки. Сиріівець готували без цукру, але пасічники додавали для смаку шматок медового стільника.

Споживали сирівець протягом усього року, але найбільше — навесні та влітку, коли з нього робили холодник, і заправляли ним зелений борщ. Сирівець і нині є популярним народним напоєм.


evanix | 26.06.2015 00:08 | [Посилання]

Даже не знаю, но у меня квас почему-то ассоциируется именно с овсом!  А все остальное это как бы вкусовая добавка, что ли, или как альтернатива?  Вот смотрите:  к примеру, дратву кукурузы, (ее же муку, манку, или подобное ячменное, и даже гороховое), совершенно точно, что рекомендуется микробиологами добавлять лишь как важный источник полезных микроэлементов, помогающий дрожжам стать более жизнеспособными, и, следовательно, качественно переработать вытяжку из основных ингридиентов для получения наилучших вкусовых качеств напитка...   Но если уж совсем по правде признаться - то сам ни разу даже и не пробовал его делать, а умничаю, так же, как и все остальные, просто такSmile 


ASTARTE | 27.06.2015 18:42 | [Посилання]

а где комментарииShockedShockedShocked?


evanix | 28.06.2015 01:22 [Коментар приховано]

ASTARTE | 28.06.2015 09:37 [Коментар приховано]

evanix | 28.06.2015 22:55 [Коментар приховано]

ASTARTE | 29.06.2015 10:05 | будь-ласка!!!  | [Посилання]

evanix | 29.06.2015 22:41 | [Посилання]

Дякую!   Хай йому!, це ж треба?,  мало не відповів: "Смерть ворогам!"Shocked   І оце ж ба-но, як ковбасить?  А то всьо лише ж три з половиною дні витримки отого квасу!  А шо ж воно далі буде?  А якшо його трішечки ще й вигнати на ректифікаційній колонці?  То ж мабуть взагалі вийде золоте безакцизне дно?  Як гадаєте, можна з його щось потужне вчинити? Embarassed Smile


ASTARTE | 30.06.2015 10:26 | воно то можна. тільки час і бажання і установка потрібні.  | [Посилання]

evanix | 30.06.2015 14:20 | для смаку - так, більшого і не потрібно, а для натхнення? | [Посилання]

12Вперед | Вказати сторінку